Tijdelijk verblijf

Thuis wonen klinkt zo vanzelfsprekend, maar soms is dit simpelweg even niet mogelijk. Dit kan al het geval zijn na een ingrijpende behandeling in het ziekenhuis, waarna u vervolgens niet even kunt terugvallen op familie. Waar u dan wel op kunt rekenen, is een tijdelijke plek om te wonen met zorg via Zorggroep Liante. Een ideale uitkomst. De officiële benaming hiervoor is Eerstelijns Voorziening (ELV) Laag Complex.  

Eerstelijns verblijf inclusief de gevraagde zorgondersteuning

Als thuiswonende kunt u zomaar in een situatie terechtkomen dat voor uzelf zorgen even niet meer wil lukken. Dan kunt u tijdelijk komen wonen op een van onze locaties, zoals Lycklama Stins. Hier bieden wij een ingerichte woonruimte en 24-uurs persoonlijke verzorging. Zo kunt u zich ook bij ons thuis voelen.

Wanneer is tijdelijk verblijf nodig?

Even niet meer thuis kunnen wonen, kent meerdere mogelijke oorzaken. Zo kunt u onder andere vanwege deze redenen aanspraak maken op een ELV Laag Complex: 

  • Na een medische behandeling in het ziekenhuis kunt u zichzelf niet altijd meteen volledig redden.
  • Halsoverkop dringende hulp nodig hebben.
  • Uw woning heeft aanpassingen nodig, zodat u langer thuis kunt blijven wonen.
  • Wanneer u een naaste heeft die voor u zorgt, maar hij of zij heeft zelf zorg nodig in het ziekenhuis of moet er even tussenuit voor een weekend weg of een langere vakantie.
  • Uw zorgvraag is te complex of vraagt te veel van de mensen in uw directe omgeving.

Een ingerichte woonzorgplek voor tijdelijk

In uw zorgleefplan leest u over de inhoud van het pakket aan zorgdiensten waarop u kunt terugvallen met een eerstelijns verblijf. Los hiervan kunt u ook gebruikmaken van de vele faciliteiten die Lycklama Stins binnen de eigen muren aanbiedt. Ook is het mogelijk om vrienden en familieleden op bezoek te krijgen. Om u zo veel mogelijk thuis te laten voelen binnen ons woonzorgcentrum kennen wij geen bezoektijden voor hen om langs te komen.

Tijdelijk verblijf locaties

De volgende locaties van Zorggroep Liante bieden ELV zorg aan:

Heeft een locatie uw voorkeur? Dan kunt u dit bij ons aangeven. Wanneer daar geen plek is, regelen we een alternatief eerstelijns verblijf. Uiteraard in overleg met u. 

ELV (Tijdelijk verblijf) aanvragen

Heeft u vragen over ELV Laag Complex of wilt u tijdelijk verblijf bij Zorggroep Liante aanvragen? Neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars via 0516 568 770 of vul het contactformulier in. U mag natuurlijk ook eerst even komen kijken!

Ons zorgaanbod

U kunt bij Lycklama Stins kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in Lycklama Stins of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact op met ons via onderstaande gegevens of het contactformulier.